Faaliyetleri

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi (Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi)

faaliyetler_3

faaliyetler_1Aziz Milletimizin gönlünden kopan bağışlarla kurulan TSK ELELE Vakfı; Kahraman gazilerimizin yaşam sevincine ortak olmak ve onlara sağlıklı, mutlu ve gururlu bir gelecek hazırlayabilmek için kuruluşunun ana gayesi olan TSK REHABİLİTASYON VE BAKIM MERKEZİ projesini, uygulamaya koymuş ve tesisin temeli 9 Aralık 1996 tarihinde atılmıştır.

Genelkurmay Başkanlığı ve TSK ELELE Vakfı tarafından uzun vadeli ve stratejik boyutlarda ele alınan bu projenin inşaatına fiilen Haziran 1997 tarihinde başlanmış, tesis 35 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış ve 21 Nisan 2000 tarihinde hizmete açılmıştır. Proje için 45,6 trilyon TL (ödeme tarihindeki kurlara göre 105 milyon ABD Doları) harcanmış ve projenin tüm finansmanı TSK ELELE Vakfı tarafından karşılanmıştır.

faaliyetler_2Kahraman Malul Gazilerimizin ruhsal ve bedensel rehabilitasyonlarını ve yaşam boyu devamlı bakımlarını sağlamak amacıyla tesis ettirilen TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Ankara ili Çankaya ilçesi Bilkent yolu üzerindeki Lodumlu bölgesinde Milli Savunma Bakanlığına tahsisli 321.000 m²’lik bir alan üzerine konuşlandırılmıştır.

İnşaat oturma alanı 38.500 m²,toplam inşaat alanı ise 102.500 m² olan TSK Reh.ve Bak.Mrk.nin inşaat alanı dışında kalan 282.500 m²’lik diğer kısmı peyzaj ve rekreasyon alanı olarak tanzim edilmiştir.

Rehabilitasyon hizmetlerinin bütünüyle tıbbi bir tedavi olduğu göz önüne alınarak, rehabilitasyon ve bakım merkezinin tam teşekküllü bir hastane bünyesinde teşkil edilmesinin gerekli olduğu düşünülmüş ve bu vizyona uygun inşa ettirilmiştir.

faaliyetler_4.
TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi (Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi) kompleksinde aşağıdaki tesis ve üniteler yer almaktadır

  • 200 Yataklı Omurilik ve Ortopedik Rehabilitasyon Hastanesi
  • 50 Yataklı Devamlı Bakım Evi
  • 50 Yataklı Hasta Misafirhanesi
  • Meşguliyet Tedavisi ve Mesleki Rehabilitasyon Üniteleri
  • Sosyal Yaşam Tesisleri
  • Kapalı ve Açık Spor sahaları ile rekreasyon alanları
  • İdari Birimler

faaliyetler_5 Meşguliyet Tedavisi ve Mesleki Rehabilitasyon üniteleri, gazileri hastane ortamından soyutlayacak ve çevre ile baş başa bırakacak değişik rekreasyon alanları içerisinde tasarlanmıştır.

 Tesiste birbiriyle ilişkili ünite ve birimler arasında yeşil kuşaklar oluşturulmasına özen gösterilmiştir. Ayrıca inşaat alanlarına bitişik  GATA 100’üncü yıl orman arazisiyle uyumlu bir entegrasyon sağlanarak hastaların direkt doğaya açılmaları, çeşitli etkinlik ve uğraşılarda bulunabilmeleri tasarlanmıştır.

faaliyetler_6TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinin hizmete girmesiyle GATA ve diğer Askeri Hastanelerde mevcut imkanlarla tedavi gören Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin;

  • Fiziki, tıbbi ve sosyal açıdan tam anlamıyla bir rehabilitasyona tabi tutulmaları,
  • Meşguliyet tedavisi ve meslek edindirilmeleri,
  • Engelli hale düşenlerin ve bakıma muhtaç olanların yaşam boyu devamlı bakımlarının yapılması,
  • Gerekli her türlü imkanın sağlanması suretiyle yeniden sosyal hayata döndürülmeleri mümkün olmuş, aynı zamanda böyle bir uygulama Kahraman Gazilerimizi mutlu etmiş, Türk Silahlı Kuvvetlerine moral değer bakımından çok büyük katkı sağlamıştır. TSK ELELE Vakfı, Türkiye’nin Gazilerine vefa borcu armağanı olan, tıbbın ve teknolojinin çağdaş her türlü imkanlarıyla donatılmış bu anıtsal eseri Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kazandırmanın haklı gurur ve mutluluğunu duymaktadır.

faaliyetler_7   Kahraman Gazilerimizin bu tesiste şifa bularak en kısa zamanda sağlıklı yaşamlarına dönmelerini ve aramıza katılmalarını diliyoruz. Ülkesi ve milleti uğruna canlarını feda eden Şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz.

   Temmuz 2016 ayı ortasında, FETÖ mensupları tarafından yapılan silahlı kalkışma sonucu,  görülen lüzum üzerine, Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile Askeri Hastaneler Sağlık Bakanlığına devredilmiştir. Aynı KHK ile sizlerin bağışlarıyla Vakfımız tarafından inşa ettirilerek TSK’ya devredilen TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin ismi “Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi” olarak değiştirilerek, Sağlık Bakanlığına bağlanmıştır.  Tesiste tedavi önceliği kahraman gazilerimiz de olduğundan,  Vakfımız tesisin desteklenmesi için çalışmalarına devam etmektedir.

        TSK ELELE Vakfı kaynaklarından; 2021 yılı itibariyle tesise 28.047.470(yirmisekizmilyonkırkyedibindörtyüzyetmiş)TL’lik tıbbi malzeme ve cihaz desteği sağlanmıştır.

   Vakfımız, Kahraman Gazilerimizin bakım, tedavi ve rehabilitasyonlarını gerçekleştiren Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinin (TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin) yaşatılması ve en üst düzeyde işletilmesi için gerekli araç, gereç, malzeme v.b her türlü desteği vermeye devam etmektedir.

Ayrıntılı Bilgi İçin: 0312 291 10 00

 

Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Resim Galerisi


Gazi Uyumevi

gazi_uyumevi_19

Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde  tedavi görmekte olan gazilerimizin sosyal rehabilitasyonlarını sağlamak maksadıyla kurulan Gazi Uyum Evi 19 Eylül 2004 tarihinde (Gaziler gününde) Sn. Gnkur. Bşk. ve Sn. MSB tarafından hizmete açılmıştır.

Gazi Uyum Evi’nin yaptırılması için gerekli 2.100.000(ikimilyonyüzbin)TL’lik kaynağın tamamı,  TSK ELELE VAKFI bütçesinden karşılanmıştır.

 

faaliyetler_11

45.000 m²’lik alanda kurulan Gazi Uyum Evi;

  • Gölet,
  • Çocuk bahçesi,
  • Şelaleler,
  • Yürüme yolları,
  • 32 adet pergule,
  • Süs havuzları,
  • 30 adet hobi bahçesi,
  • Su yolları,
  • Hayvanat bahçesi,
  • Fast-food,  alanlarından oluşmaktadır.

Gazi Uyumevi Resim Galerisi

 


Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi

 

Kahraman gazilerimizin  ihtiyaç duydukları yapay organ, ortez ve protezlerin üç boyutlu teknolojiden yararlanarak, hatasız ve hızlı imal edilebilmesi   maksadıyla; Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kompleksi içinde yer alan ;Medikal  Tasarım  ve   Üretim Merkezi 9.000.000(dokuzmilyon)TL’ye  TSK ELELE VAKFI  tarafından inşa ettirilerek,  3 Eylül 2011 tarihinde açılmıştır.

 


 

19 Eylül Spor Tesisleri

Gazilerimizin ruhsal ve bedensel olarak hayata hazırlanması ve rehabilitasyonlarının sağlanması için hizmet veren TSK Elele Vakfı; hayırsever Türk Halkının bağışları ile  Gazi Uyum Evi arazisi içinde olimpik niteliklere sahip 19 Eylül Spor Tesislerini inşa ederek Gazilerimizin hizmetine sunmaktan gurur duymaktadır.

 9470 m²’lik alan üzerinde tamamen engelli sporcular düşünülerek, engelli gazilerimizin uluslar arası düzeyde olimpik faaliyetlerde kullanabilecekleri 19 Eylül Spor Tesisleri 29 Aralık 2014 de hizmete açılmıştır. 1.800.000 (birmilyonsekizyüzbin)TL’ye inşa edilen ve tüm finansmanı TSK ELELE Vakfı tarafından karşılanan tesiste 300 kişilik kapalı tribünü olan ampüte futbol, açık okçuluk sahası ve ülkemizde ilk kez yapılan görme engelliler için atışı içeren havalı silah elektronik atış poligonu, iki katlı toplam 900 m² kullanım alanına sahip tesis binası bulunmaktadır.

19 Eylül Spor Tesisleri Resim Galerisi

 


MSB Ankara Özel Bakım Merkezi

faaliyetler_9

Vakıf Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu kararları doğrultusunda, Bilkent / Ankara’da, 41.000.000 (kırkbirmilyon)TL harcanarak Vakıf tarafından inşa ettirilen 250 kişi kapasiteli MSB Ankara Özel Bakım Merkezi, 30 Haziran 2008 tarihinde TSK Sağlık Komutanlığına teslim edilmiştir. Söz konusu bu merkezin milli bütçeden karşılanamayan araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarına yönelik olarak da Vakıfça destek sağlanmaktadır.

Ayrıntılı Bilgi İçin: 0312 266 00 44

MSB Ankara Özel Bakım Merkezi Resim Galerisi


 

TSK Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi

faaliyetler_12

Kara Kuvvetleri Komutanlığı sorumluluğunda Ayvalık/Balıkesir’de müşterek hizmet tesisi statüsünde işletilen TSK Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi’nin ikmal kanalından sağlanamayan araç, gereç ve malzeme ihtiyaçları da TSK ELELE Vakfı tarafından karşılanmaktadır. Söz konusu tesiste, Türk Silahlı Kuvvetleri şehit personel aileleri ile malul gaziler ve ailelerine hizmet verilmektedir.

Tesisten yararlanmak için ; 0312 411 31 71-  0312 411 31 72-  0312 411 31 73 –  0312 411 31 74

TSK Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi Resim Galerisi

 


TSK Elele Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

Ağustos 2003‘ten TSK Sağlık Vakfı’nın bünyesinde hizmet veremeye başlayan merkez; 30 Haziran 2013 tarihinden  itibaren  TSK Elele Vakfı tarafından kamu yararı gözetilerek ve kar amacı güdülmeden  işletilen bir vakıf kuruluşudur.

TSK Elele Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde 573 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname’ de tanımlanan özel eğitime gereksinimi olan çocuklara eğitim verilmektedir. Kurulduğu günden bugüne merkezler; yaşıtlarından farklı, yetersizliklere sahip, özel eğitime gereksinimi olan tüm çocuklara ve onların ailelerine hizmet vermektedir. Ayrıca öğrenciler ile farklı eğitim ortamlarında bulunan öğretmenler için de özel eğitim destek hizmetleri sunulmaktadır.

Ankara S.B.Ü. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yerleşkesinde hizmet veren merkezde ; Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat programına göre ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunca Onaylanmış;

  • Zihin Engelliler Destek Eğitim Programı,
  • Yaygın Gelişimsel Bozukluklar Destek Eğitim Programı,
  • Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitim Programı,
  • İşitme Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı,
  • Bedensel Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı uygulanmaktadır.

Merkezde Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunca onaylanan yukarıdaki 5 temel program dışında; öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda üniversitelerle iş birliği içinde yeni oluşturulan eğitim programları da uygulanmaktadır. Bu programlar: PECS (Resim Değiş-Tokuşuna Dayalı İletişim Sistemi), Küçük Adımlar, Etkinlik Çizelgeleri, OÇİDEP (Otistik Çocuklar İçin Davranışsal Eğitim Programı), PARE (Plansız Anı Resimleme Eğitimi), Duyu Terapi (SensoryİntegrationTherapy), Hipoterapi (Atla terapi) ve Oyun Terapisi çalışmalarıdır.  Merkezde İş Eğitim Bölümü de bulunmaktadır. Bu bölümde 15 yaş ve üstü engellilere meslek edinebilmeleri için Mesleki Rehabilitasyon ve İş-Uğraşı Eğitimi verilmektedir.

İş-Eğitim bölümü, 10 ayrı atölyede toplam 100 öğrenciye mesleki rehabilitasyon hizmeti verilebilecek kapasitededir. İş eğitim bölümünde Seramik, Müzik, Beden eğitimi, El Sanatları, Giyim, Bilgisayar, Resim, Ebru, Tiyatro, Mutfak Sanatları atölyelerinde engelli bireylere mesleki eğitim, bağımsız yaşam ve toplumsal beceriler kazandırmak amaçlanmaktadır.

İş-Eğitim bölümünde beden eğitimi, el sanatları, giyim, tiyatro ve müzik branşlarında toplam 5 branş öğretmeni hizmet vermektedir.

Engelli öğrencilerin eğitiminde okul-aile iş birliğine azami özen gösterilerek, velilerle bireysel ve grup halinde aile eğitimleri sürekli olarak yapılmaktadır. Aile eğitimi çalışmalarında merkezin tüm dersliklerini kapsayan video kayıt sistemi kullanılmaktadır.

Psikolojik Danışma Birimi’nde engelli bireyler ve ailelerine yönelik psikolojik destek ve danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Ailelere, engelli öğrencilere ve engelli öğrencilerin kardeşlerine psikolojik destek çalışmaları yapılmaktadır.

TSK Elele Vakfı Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri; gerek bilimsel çalışmaları, gerek binaların fiziki şartları ve gerekse profesyonel ve alanında uzman eğitim kadrosu ve uyguladığı sistemli eğitim programlarıyla şu anda özel eğitim alanında Türkiye’de örnek bir eğitim kurumu haline gelmiştir.

  • TSK Elele Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi;

S.B.Ü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yerleşkesi Etlik/Ankara Tel: (0312) 326 04 01

TSK Elele Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Galerisi